UŞAK'A 430 MİLYON LİRALIK EĞİTİM YATIRIMI MÜJDESİ  
UŞAK'A 430 MİLYON LİRALIK EĞİTİM YATIRIMI MÜJDESİ

UŞAK'A 430 MİLYON LİRALIK EĞİTİM YATIRIMI MÜJDESİ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Uşak Valiliği ziyaretinin ardından yapılan il eğitim değerlendirme toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Özer, Uşak'ın mevcut 100 milyon liralık eğitim yatırımı bütçesinin yapılan ilavelerle 430 milyon liraya ulaştırıldığını ifade etti.

Uşak ilinin eğitimdeki durumunu değerlendirmek üzere kent yöneticileri ile bir araya gelen Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, il eğitim değerlendirme toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.  
 
Uşak'ın 2022 yılı eğitim yatırımı bütçesinin yaklaşık 100 milyon lira olarak belirlendiğini belirten Bakan Özer, bu rakamın 430 milyon liraya çıkarıldığını söyledi. 
 
Türkiye'nin deprem kuşağında yer alması nedeniyle güçlendirme ve yık-yap çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade eden Özer, Uşak'ta bu kapsamda yapılan çalışmaların yıl içinde tamamlanacağını dile getirdi. 
 
Tüm Türkiye'de doğal gaza erişimi olup da dönüşümü yapılmayan hiçbir okul bırakmamak için hedef koyduklarını anımsatan Bakan Özer, Uşak'ta bu dönüşümün tamamlandığını duyurdu. 
 
Bakanlık olarak en çok önem verdikleri alanlardan birinin okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarını yükseltmek olduğunu da hatırlatan Özer, tüm Türkiye'de 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı yapmak için yola çıktıklarını ifade etti. 
 
Kısa sürede 1050 bağımsız anaokulu ve 10 bin yeni ana sınıfının hizmete alındığını kaydeden Özer, şunları söyledi: "6 Ağustos 2021 tarihinde tüm Türkiye'de 5 yaştaki okullaşma oranı yüzde 78 iken bugün itibariyle bunu yüzde 93'e çıkarmış bulunuyoruz. Aynı şey Uşak için de geçerli. Sayın Vali'mize ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Çok başarılı bir süreç yönetmişler ve şu anda Uşak'ta 5 yaştaki okullaşma oranları yüzde 65'lerden yüzde 78'lere daha sonra yüzde 96'ya çıkmış. Türkiye ortalamasının bile üzerine çıkmış. Biz tamamen yüzde 100 hedefine ulaşmak için Uşak ilimize 6 anaokulu yapma kararı aldık."
 
Bu 6 anaokulunun birinin özel eğitim öğrencileri için olduğunun altını çizen Özer, "6 anaokulunun 5'i merkezde, biri de ilçede olmak üzere yeni yatırım programına bugün itibarıyla almış bulunuyoruz." dedi.
 
Okulların yeni eğitim öğretim yılına hazırlık çalışmaları kapsamındaki onarım bütçesini 25 milyon liraya çıkardıklarını, gerekirse daha fazla destek sağlayacaklarını kaydeden Özer, okulların temizlik, kırtasiye malzemelerinden başlayarak her türlü onarım taleplerinin yerine getirildiğini belirtti.
 
Bakan Özer, bütçenin kente hayırlı olmasını dileyerek eğitim süreçlerini yöneten idarecilere teşekkür etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.