BAKAN YARDIMCISI ŞENSOY, KIRKLARELİ'NDE OKUL YÖNETİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ  
BAKAN YARDIMCISI ŞENSOY, KIRKLARELİ'NDE OKUL YÖNETİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

BAKAN YARDIMCISI ŞENSOY, KIRKLARELİ'NDE OKUL YÖNETİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, Millî Eğitim Bakanlığının yeni dönemde 3 odak noktaları olduğunu belirterek bunların "okul öncesi ve temel eğitim", "mesleki eğitim" ve "öğretmenlerin mesleki gelişimi" olduğunu söyledi. 

Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, Kırklareli programı kapsamında Vali Osman Bilgin'i makamında ziyaret etti. Şensoy daha sonra halk eğitimi merkezinde düzenlenen okul yöneticileri toplantısına katılarak okul müdürleri ve müdür yardımcıları ile bir araya geldi.
 
Şensoy burada yaptığı konuşmada, Millî Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarının ortak hazırladığı rehberlerle salgın sürecinin başarılı şekilde geçirildiğini söyledi. Uzaktan ve yüz yüze eğitimin bu süreçte iyi geçtiğini belirten Şensoy, "Bakanlık olarak yeni dönemde belli başlı noktalara odaklandık. Bunlardan biri, okul öncesi ve temel eğitim; ikincisi mesleki eğitim ve üçüncüsü de öğretmenlerin mesleki gelişimi yönünde." diye konuştu.
 
Bakanlık olarak salgın sürecinde de güzel çalışmalar yaptıklarını ifade eden Şensoy, şunları kaydetti: "Kovid-19 ortamında yüz yüze eğitime geçsek bile sadece eğitim öğretimi sürdürmenin hedef olmadığı bu süreç içinde şûramızı yaptık, uzunca bir aradan sonra. Meclisimizle çalışarak Sayın Cumhurbaşkanımızın da desteğiyle Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu çıkardık. Bu süreçte mesleki eğitim merkezlerine olan ilgiyi artırma adına 3308 Sayılı Yasa çıktı. Bu Yasa, mesleki eğitim merkezlerine devam eden öğrencilerimize büyük avantajlar sağladı. 9, 10, 11. sınıftaki öğrencilerimiz asgari ücretin üçte biri; 12. sınıftaki öğrencilerimiz de asgari ücretin yarısı kadar hem gelir elde ettiler hem de çalışarak bir meslek öğrendiler."
 
Mesleki eğitim merkezlerinde 450 bin civarı öğrenci bulunduğunu dile getiren Şensoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği 1 milyon hedefine bu yılın sonuna kadar ulaşmayı hedeflediklerini anlattı. Kütüphanesi olmayan okulun kalmadığını ifade eden Şensoy, çevre dostu okul çalışmalarının da iyi şekilde ilerlediğini belirtti.
 
Mesleki okulların çalışmalarına önem verdiklerini belirten Şensoy, "Mesleki okullarımız ekmek üretimine başladı. 12 okulumuzda ekmek üretim tesisi kurduk ve üretmiş oldukları ekmekleri, ihtiyacı olan ailelere dağıtıyoruz, bir nebze katkı olması açısından. Sayın Bakanımız, bakan yardımcısı olduğu dönemde mesleki eğitime çok fazla önem verdi." dedi.
 
Okul yöneticilerinin sorularını ve taleplerini alan Şensoy, buradaki programın ardından 2. Abdülhamit tarafından yaptırılan ve günümüze ulaşan Kocahıdır İlkokulunda devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.