BAKAN ÖZER, ERMAN ILICAK FEN LİSESİNİN AÇILIŞINI YAPTI  
BAKAN ÖZER, ERMAN ILICAK FEN LİSESİNİN AÇILIŞINI YAPTI

BAKAN ÖZER, ERMAN ILICAK FEN LİSESİNİN AÇILIŞINI YAPTI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara Sincan'da yapılan Erman Ilıcak Fen Lisesinin açılış törenine katıldı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Erman Ilıcak Fen Lisesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada bir eğitim gönüllüsü olarak çocukların nitelikli eğitim ortamlarına önemli yatırımlar yapan Erman Ilıcak'a teşekkür ettiğini belirtti. 
 
Millî Eğitim Bakanlığı olarak da çocukların çok daha iyi ortamlarda eğitim almaları için seferberlik başlattıklarını ifade eden Bakan Özer, ülkelerin en önemli sermayesi olan insan kaynağının niteliğini artırmanın yolunun eğitim olduğunun altını çizdi.
 
Beşeri sermayenin niteliğini artırma anlamında son yirmi yılda çok önemli yatırımlar yapıldığını dile getiren Özer, bu dönemde ilkokul hariç okul öncesinden yükseköğretime eğitim kademelerinde yüzde 50'nin altında kalan okullaşma oranlarının ilk kez yüzde 90'ların üzerine çıktığını kaydetti.
 
Son yirmi yılda hiçbir ayrım yapmadan, antidemokratik uygulamalara son verilerek ülkenin tüm çocuklarının eğitime erişebilirliğinin sağlandığını belirten Bakan Özer, derslik sayısının 300 binlerden 850 bine, öğrenci sayısının yaklaşık 19 milyona ve öğretmen sayısının da 1.2 milyona ulaştığını kaydetti. Eğitim sistemi büyürken hiçbir zaman kaliteden ödün verilmediğini vurgulayan Bakan Özer, "Okul öncesi eğitimden mesleki eğitime, öğretmenlerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemekten köy yaşam merkezlerine çok farklı projeleri, Temel Eğitimde 10.000 Okul projesi gibi okullarımızın niteliğini arttırmayla ilgili projeyi başarılı bir devam ettiriyoruz." dedi. 
 
"Bugün itibarıyla Türkiye'de ders kitapları ve yardımcı kaynakların gönderilmediği okul kalmadı."
2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıklarını başarılı bir şekilde yürüttüklerine de vurgu yapan Bakan Özer, son yirmi yılda eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için ders kitaplarının ücretsiz bir şekilde her eğitim öğretim yılının başında öğrencilerin sıralarında hazır hâle getirildiğini hatırlattı. Özer, "Bu, milyarlar harcanan bütçelerle gerçekleştirilen ve kaynaklara erişimi kolaylaştıran çok önemli sosyal politikadır. Bu sene ilk kez yardımcı kaynakları da Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi masalarda hazır hâle getirdik. Bunun için 130 milyon yardımcı kaynağı arkadaşlarımız hazırladılar ve tüm illere, okullarımıza gönderdiler. Bugün itibarıyla ders kitabı ve yardımcı kaynağı gitmeyen okul Türkiye'de kalmadı." diye konuştu. 
 
Yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında okulların daha güçlü olabilmesi, kendi ihtiyacına kendisi karar verip bütçesini buna göre kullanabilmesi için bu yıl ilk kez temel eğitimden ortaöğretime kadar bütçeleri okullara gönderdiklerine değinen Özer, "Temizlik malzemesinden kırtasiyeye, küçük onarımdan donatım, laboratuvar ihtiyaçlarına kadar tüm okullarımızda kullanılmak üzere sadece eğitim öğretim hazırlığı için 3,1 milyar lirayı okullarımıza gönderdik." dedi. 
 
Okullar her türlü ihtiyacı giderilmiş şekilde yeni eğitim yılına başlayacak
Okulların temizlik elemanı ihtiyacı ile ilgili de çok önemli bir adım attıklarını dile getiren Bakan Mahmut Özer, şunları söyledi: "Buradan Çalışma Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Genelde ekim ayında temizlik elemanlarıyla ilgili destek sağlanırdı. Geçiş olurdu. İlk kez 5 Eylül tarihi itibariyle Türkiye'de tüm okullarda 60 bin temizlik çalışanımız göreve başlayacak ve tüm okul ihtiyaçları giderilmiş,  ders kitaplarıyla yardımcı kaynaklar okullara gelmiş, temizlik elemanları görevlerine başlamış, okulların küçük onarımlarından temizlik malzemesi kırtasiyesine kadar her türlü ihtiyacı giderilmiş bir şekilde eğitim öğretime başlamış olacağız."
 
Bakanlık olarak öncelik verdikleri alanlardan birinin okul öncesi eğitime erişim olduğunun da altını çizen Millî Eğitim Bakanı Özer, "1.400 bağımsız anaokulu, 10 bin ana sınıfıyla okul öncesi eğitimde de çok önemli bir hizmetle yeni dönemi başlatmış olacağız. Yaklaşık 500 bin yavrumuz okul öncesi eğitimle bu açılan bağımsız anaokulları ve ana sınıflarıyla tanışmış olacaklar. Bu eğitim tarihimiz anlamında gelecekteki eğitimin kalitesini ve insan kalitesinin artması anlamında çok önemli devrimsel bir adımdır. İnşallah, Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi yılın sonuna kadar 3 bin anaokulunu ki ben onu geçeceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı. 
 
Köylerde atıl duran köy okullarının yeniden eğitim öğretime kazandırılmasına ilişkin yürütülen köy yaşam merkezleri projesine de değinen Özer, "Eğitim öğretim yılı başladığı zaman 1.500 köy okulumuzu da eğitim öğretime almış olacağız. Bu da uzun vadede özellikle gıda, tarım, hayvancılığın enerji kadar stratejik bir sektör olma potansiyelinin olduğu bir ortamda Millî Eğitim Bakanlığı alarak köy okullarını köy yaşam merkezleri olarak sadece çocuklar için değil aynı zamanda vatandaşlarımızın halk eğitimi merkezleri üzerinden gelişimlerini tamamlayacakları bir merkez. Bakanlık olarak eğitimin kalitesini artırmak için kaynakları en verimli şekilde kullanarak yatırımları yapma, sorunlardan değil, başarı hikâyelerinden sıklıkla bahsedilir bir eğitim sistemini ortaya koyma ve ülkeye umut olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz." diye konuştu.
 
Açılışı yapılan Erman Ilıcak Fen Lisesinin hem öğrenciler hem de öğretmenler için hayırlı olmasını dileyen Özer, konuşmasının ardından protokol üyeleri ve öğrencilerle birlikte açılış kurdelesini kesti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.