ANTAKYA NATO ÇADIR KENTİ'NDE LGS VE YKS'YE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER İÇİN EĞİTİM KAMPÜSÜ HAZIRLANDI  
ANTAKYA NATO ÇADIR KENTİ'NDE LGS VE YKS'YE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER İÇİN  EĞİTİM KAMPÜSÜ HAZIRLANDI

ANTAKYA NATO ÇADIR KENTİ'NDE LGS VE YKS'YE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER İÇİN EĞİTİM KAMPÜSÜ HAZIRLANDI

"Antakya NATO Çadır Kenti"nde LGS ve YKS'ye girecek 830 öğrenci hem eğitim alıyor hem de resimden müziğe, spordan rehberliğe çeşitli etkinliklere katılıyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Antakya ilçesinde NATO kararıyla Millî Savunma Bakanlığı Lojistik Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, çadır üniteleri, mutfak, yemekhane, çamaşırhane, spor etkinlik çadırı, sağlık merkezi, çocuk parkı, mescit, tuvalet, banyo, temiz su ve atık su arıtma tesisleri gibi birimleri içeren "Antakya NATO Çadır Kenti" hazırlandı.
 
Çadır kentte Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenler ve gönüllü eğitimciler tarafından LGS'ye hazırlanan 480, YGS'ye girecek 350 öğrenci olmak üzere toplam 830 öğrenci barınıyor.
 
Yatılı okullardaki her türlü imkânın sunulduğu çadır kentte, öğrencilere rehberlik ve psikososyal destek hizmetleri de veriliyor.
 
Çadır kentte sabah 07.30'dan akşam saat 22.30'a kadar planlı bir eğitim sistemi uygulanıyor. Kampüs içerisinde görsel sanatlar, müzik odası, bilişim teknolojileri odası, spor etkinlikleri için bölümler de bulunuyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.