"ZİYA ÖĞRETMEN İLE EĞİTİM BULUŞMALARI" KARS VE ARDAHAN'DA  

"ZİYA ÖĞRETMEN İLE EĞİTİM BULUŞMALARI" KARS VE ARDAHAN'DA

 "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" dijital platformda devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara'da Bakanlık binasında ekranların karşısına geçiyor, illerde bulunan meslektaşları ve aileleri ise evlerinde...

"Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" Kars'ta
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda buluşmanın adresi Kars'tı. Meslektaşları Ziya Öğretmen'i Türk bayraklarıyla karşıladı. Kars'ta görev yapan öğretmenler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Millî Mücadeleyi başlatmak üzere Samsun'a ayak basışının 101. yıl dönümünde birlik ve beraberlik dileklerini paylaştılar, mübarek Kadir Gecesi'nin tüm dünyaya ve ülkemize sağlık ve huzur getirmesini dilediler. Bir gün önce Kağızman ilçesinde yapılan operasyonda şehit düşen Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi'nin acısı da tazeydi. Türk bayrakları onun için de evlerin en özel köşesinde asılıydı. 
 
Buluşmada öğretmenler Bakan Selçuk'a sorularını yöneltti ve önerilerini paylaştı. 
 
Edebiyat öğretmeni Ümmühan Tetik gençlere yazdığı şiiri okudu, Öğretmen Murat Erkmen'in ilkokul öğrencisi kızı da şiiriyle coşkuya katıldı. 
 
Öğretmenleri öğrencilerinin Kars davetini Bakan Selçuk'a iletti. Çocuklar Ziya Öğretmen'i top oynamak için okullarına bekliyordu. Bakan Selçuk, memnuniyetle daveti kabul ettiğini belirtti.  
 
Kars'taki öğretmenlerin de öğretmen akademisi isteği vardı. Selçuk, meslektaşlarına, ulusal uluslararası pek çok akademisyenin desteğiyle Kars Öğretmen Akademisi'nin hemen kurulacağı müjdesi verdi.
 
Bakan Selçuk, özel selam isteklerini de kırmadı, Kadriye Kaya'nın öğrencilerine "Sizi çok seviyorum" diye seslendi. 
 
Yeni eğitim yılında da canlı derslere devam istekleri vardı. Ziya Öğretmen "Siz yeter ki isteyin. Biz sizin için her türlü imkânı hazırlarız." diye yanıtladı. 
 
Öğretmen Murat Çelik de ilçelerindeki seferberliği anlattı. İhtiyaç sahibi öğrencileri el birliğiyle desteklediklerini ve yeni doğum yapmış öğretmenlerin bile uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerini yalnız bırakmadığını, canlı dersler yaptığını dile getirdi.
 
"Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" Ardahan'da
Ziya Öğretmen, dijital Eğitim Buluşmaları'nın 12'ncisini Ardahan'daki meslektaşları ile gerçekleştirdi. Ardahan'da görev yapan öğretmenlerin her birinin ayrı bir hikayesi vardı. Kimi köy köy dolaşıp materyal dağıtıyor, kimi kendi lojmanına atölyeler yaptığını anlatıyordu. Bakan Selçuk hiç birinin isteğini kırmadı. Her bir isteğe "Arkanızdayız, hemen yapılıyor." diye yanıt verdi. Koronavirüs salgını sonrası ilk il ziyareti sözü de Ardahan'a gitti
 
"Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" kapsamında bu kez Ardahan'da görev yapan meslektaşları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u ağırladı. 
 
Söz alan her öğretmen zor koşullarda hayata geçirdikleri çalışmalarını ve projelerini anlattı, ardından yeni çalışmalar için isteklerini iletti Ziya Öğretmen'e...  
 
81 ilde, her bir ilçede öğretmenlerin gösterdiği gayreti gördüğünü ifade eden Bakan Selçuk, "Gözüm arkada değil. Siz orada, öğrencilerinizin, velilerinizin yanındasınız. Bu çabalarınızdan çok mutlu oluyoruz." diye konuştu. 
 
Hem öğretmenler hem de öğrenciler mesafelerin öneminin olmadığının aslında eğitim ailesinin her bir ferdinin aynı heyecanla aynı hedefe ilerlediğinin altını çizdi. 
 
Köy öğretmeni Arzu Kaçar, uzaktan eğitimi öğrencilerinin nasıl heyecanla ve büyük bir mutlulukla takip ettiğini ifade ederken, babasının telefonuyla evden çıkıp tavuk sesleri, koyun sesleri arasında derse katılan bir öğrencisini anlattı. Bakan Selçuk da bu sürecin çocuklara ve öğretmenlere yeni ve daha önce karşılaşılmamış durumlarda ne yapılabileceğine dair beceriler kattığını belirterek tüm öğrencilere sevgilerini gönderdiğini ifade etti. 
 
Salgın sonrası ilk il ziyareti Ardahan'a
Öğretmenler her ildeki dijital buluşmanın yanı sıra yüz yüze bir sohbete de davet ediyordu. Davet Ardahan'dan da geldi. Meryem Keskendir "Biz uzakta kaldık. Bize öncelik verin. Öğrencilerimizin böyle bir motivasyona ihtiyacı var" deyince Bakan Selçuk, ilk kez söz verdi. Koronavirüs salgını sonrası ilk il ziyaretini Ardahan'a yapacağını dile getirdi. 
 
Öğrencilerine hayal ettikleri şeyin belki de çok uzak olmadığını anlatmak için bütün imkanlarını seferber edip Ankara seyahati planlayarak Anıtkabir gezisine götüren Gülsüm Dereci, okulun boş bir sınıfını zeka oyunlarını atölyesine dönüştürüp il çapında öğrencilerine bu alanda dereceler kazandıran,  kullanılmayan öğretmen lojmanının tüm odalarını atölyeye dönüştüren Gülen Karakulak, Ardahan'ın fedakar öğretmenlerinden sadece ikisiydi. 
 
Bakan Selçuk, meslektaşlarına "Ne istiyorsanız, ne yapmayı planlıyorsanız bilin ki biz sizin arkanızdayız." diye seslendi. 
 
"Kitabın hemen yola çıkıyor"
Öğretmen Göksal Sert'in yanında oğlu Salih vardı. 23 Nisan'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. yılı için çocukların yazdığı 100 öyküyle kitaplaştırılan "Çocuklardan Ev Yapımı Öyküler"de onun da hikayesi vardı. Dijital kopyası elindeydi ama Salih kitabına dokunmak istiyordu. "Nereden alabilirim?" diye sordu. Bakan Selçuk Salih'in imzalı kitabının hemen kargoya verileceğini söyledi. 
 
Tamer Kobalas ise Posof'tan kemençesiyle programa renk kattı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.