TÜRK TAKIMLARININ DÜNYA EĞİTİM ROBOTLARI YARIŞMASINDAKİ BÜYÜK BAŞARISI  
TÜRK TAKIMLARININ DÜNYA EĞİTİM ROBOTLARI YARIŞMASINDAKİ BÜYÜK BAŞARISI

TÜRK TAKIMLARININ DÜNYA EĞİTİM ROBOTLARI YARIŞMASINDAKİ BÜYÜK BAŞARISI

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Şangay kentinde gerçekleştirilen Dünya Eğitim Robotları Yarışması'nda (WER Dünya Kupası) Türkiye'yi temsil eden öğrencilerimiz göğsümüzü kabarttı. 

14-15 Aralık 2019 tarihlerinde Çin'in Şanghay şehrinde gerçekleştirilen Dünya Eğitim Robotları Yarışması'na  (WER Dünya Kupası) yaklaşık 60 ülkeden 10 bin öğrenci katıldı. Yarışmada Türkiye'yi temsil eden Konya, Ordu ve Zonguldak illerinin takımları Çin'den başarı ile döndü. 
 
Yarışmanın ilk gününde, Konya İzzet Bezirci İlkokulu, kendi kategorisinde Dünya üçüncülüğüne layık görüldü. İkinci günde ise yarışmalara yine Türk takımları damgasını vururken, Devrek Sabahat Cemil Ulupınar Fen Lisesi Robotik Takımı, En İyi Takım Ödülünü aldı. En İyi Takım Ödülü, yarışmacıların takım halinde gösterdikleri performansa dayanarak kazandığı bir ödül niteliği taşıyor.
 
Sadece teknik başarılarıyla değil; sosyal ve kültürel becerileri ile de beğeni toplayan Türk öğrencilerimiz aynı zamanda yarışma boyunca Çin, ABD, Japonya, İngiltere, Lübnan, Filipinler, Meksika gibi birçok ülkeden gelen katılımcılara Türkçeyi ve Türk kültürünü tanıttılar. 
 
Dünya Eğitim Robotları yarışmasına her yıl çeşitli ülkelerden binlerce öğrenci katılıyor. Diğer yarışmalardan farklı olarak bu organizasyonda, yapılacak görevler yarışma günü açıklanıyor. Dolayısıyla öğretmenler tarafından önceden yapılan tasarım ve kodlamalar yarışmada kesinlikle kullanılamıyor. Başarılı olmak isteyen öğrenciler, robotik alanında tasarım ve yazılım yeteneklerini ortaya koymak zorundalar. Türkiye ilk kez geçtiğimiz yıl WER Dünya Kupası'na katılmış ve En Popüler Takım ödülünü kazanmıştı. İki yıl üst üste gelen başarının ardından WER Organizasyon Komitesi,  WER Türkiye yarışmalarının yapılması konusunda mutabakata vardı. Bu kapsamda önümüzdeki yıl ülkemizin 4 farklı bölgesinde WER yarışmaları yapılacak. 
 
Bu yarışmalardan biri, Batı Karadeniz Bölgesini kapsayacak şekilde, Zonguldak'ta yapılacak. WER Türkiye Kupası dünyanın farklı ülkelerinden gelecek uluslararası birçok öğrencinin katılımı ile 2020'nin son çeyreğinde Konya'da gerçekleştirilecek. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.