TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ VE BAKAN TEKİN, 81 İLDEN GELEN ÖĞRETMENLERLE TBMM'DE BULUŞTU  
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ VE BAKAN TEKİN, 81 İLDEN GELEN ÖĞRETMENLERLE TBMM'DE BULUŞTU

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ VE BAKAN TEKİN, 81 İLDEN GELEN ÖĞRETMENLERLE TBMM'DE BULUŞTU

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 24 Kasım Öğretmenler Günü programları kapsamında 81 ilden gelen öğretmenlerle TBMM'de buluştu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis Tören Salonu'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, eşi Sevgi Kurtulmuş ve milletvekilleriyle, öğretmenleri millî iradenin merkezi olan TBMM'de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
 
Kurtulmuş, henüz 21 yaşındayken ve öğretmenliğine başlayalı sayılı günler olmuşken Bismil'de şehit edilen Neşe Alten'i, gencecik yaşında hayattan koparılarak Batman Kozluk'ta şehit edilen Öğretmen Aybüke Yalçın'ı ve onların şahsında bütün şehit öğretmenleri rahmet ve şükranla yâd ettiğini belirtti.
 
Kurtulmuş, öğretmenliği bir meslek olarak tanımlamak gerekirse Goethe'nin dediği gibi öğretmenliğin bir peygamberlik mesleği olduğunu ifade ederek, "Hazreti Peygamber 'Ben size öğretmen olarak gönderildim.' diyor. Bu anlamda belki de mesleklerin en kutsalı ve sadece geçim temin etmek için ya da bir maişet olarak görülecek bir alan değil, gerçekten ülkenin geleceğine ilişkin tohumların atıldığı en temel görevlerden biri, en önemli toplumsal direklerden biri olarak öğretmenlik mesleğini görmemiz gerekir." diye konuştu.
 
"Öğretmenler, Cumhuriyet'imizin ikinci asrını inşa edecek en değerli sermayemizdir"
Türkiye'yi bütün dünya milletleri nezdinde "sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye" hâline getirme mücadelesinin en temel ayaklarından birinin eğitim olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Öğretmenler, 'eğitimin yüzyılı' olarak gördüğümüz cumhuriyetimizin ikinci asrını inşa edecek en değerli sermayemizdir, en değerli varlıklarımızdır. Bu çerçevede öğretmenler, Türkiye'nin geleceğini oluşturacak gençler için toprağa tohum eken ve ektiği filizlerin de nasıl yetiştiğini görerek mutlu ve memnun olan insanlardır. Ben de birçok seyahate gittiğimde Türkiye'nin dört bir tarafında çok farklı yerlere gelmiş olan öğrencilerimizle karşılaştığımız zaman sanki dünyalar bizim oluyor. O evlatlarımızın artık Türkiye'de önemli işler yaptığını görmek de bizlere büyük bir mutluluk veriyor." ifadelerini kullandı.
 
Kurtulmuş, Cumhuriyet tarihinin en önemli mütefekkirlerinden ve özellikle eğitim alanındaki görüşleriyle herkese ışık veren, yön gösteren Nurettin Topçu'nun, öğretmenleri, "Genç ruhları işleyen, mahir ustalar olarak" tanımladığını dile getirerek öğretmenlik mesleğinin öneminin altını çizdi.
 
Öğretmenin, "İnsan yapan insandır" şeklinde de ifade edilebileceğini söyleyen Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti: "Öğretmenler, aslında toplumun ender rol modelleri olarak var olan kişilerdir. Hepimiz hayatımıza baktığımız zaman başta ilkokul öğretmenlerimiz ve ondan sonraki süreçlerde karşılaştığımız nice güzel öğretmenlerimizin bizlerin hayat tarzı oluşturmak bakımından güzel rol modeller oluşturduğunu, hâlâ onlardan ahirete göçenleri rahmetle, şükranla, minnetle andığımızı, hatta hayır dualarımızın içinde öğretmenlerimize, geçmiş aile büyüklerimizden ayırt etmeden dua ettiğimizi hepimiz biliyoruz. Önemli bir rol model olarak öğretmenlerimizin toplumda çok ayrıcalıklı bir yeri olduğunu ifade etmek isterim."
 
Kurtulmuş, öğretmenin sadece eğitim alanındaki gelişmesi ile değil öğrencilere küçük yaşlardan itibaren verdiği bilgi, beceri ve dünya görüşü, ahlakla, faziletle toplumun geleceğini inşa edecek kişileri yetiştirmesi bakımından da toplumun ana damarlarından biri, sağlıklı bir toplumun ana direklerinden en başlıcası olduğunu söyledi.
 
Kurtulmuş, Türkiye'nin eğitim teknolojilerinin ve eğitimin yaygınlaştırılması, okullaşma oranlarının yükselmesi bakımından önemli bir noktaya geldiğini vurguladı.
 
Tekin: "Öğretmenlerimiz milletin kalbine dokunan kahramanlarımızdır"
Programda konuşan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de nesiller, milletler inşa eden ana meslek grubunun öğretmenlik olduğunu ifade ederek Öğretmenler Günü'nü kutladı.
 
Üniversitede akademisyenlik yaparken aynı duyguları yaşadığını belirten Tekin, şöyle konuştu: "Sabah evden çıkarken hiçbir öğretmenimiz 'İşe gidiyoruz.' demez, hepimiz 'Okula gidiyoruz.' deriz. Bu aslında öğretmenliğin bir meslek olmadığını, öğretmenliğin toplum inşası sürecinde rol alan ve bizim hayatımızın tamamını kuşatan yaşam tarzı olduğunu gösteriyor. Bizler 24 Kasım'ı Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz ama aslında her gün öğretmenlerimizin günü. Bu vesileyle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün öğretmenlerimizi, şehit öğretmenlerimizi, aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızın Öğretmenler Günü'nü kutluyorum."
 
Eğitim hedeflerinin gerçekleşmesinde en kritik işi yapanların öğretmenler olduğunu vurgulayan Tekin, "Öğretmenlerimiz, işi eğitim olan bir meslek grubunu oluşturmaktan öte, bir toplumun her bir ferdi ile birlikte tüm milletin kalbine, zihnine, geleceğine dokunan sorumluluğu büyük kahramanlarımızdır." dedi.
 
Bakan Tekin, 20 milyon öğrencisi, 1 milyonun üzerinde öğretmeni bulunan bir aile olduklarını vurgulayarak "Millet olarak bu ailenin arzu ettiğimiz, hedeflediğimiz bir nesli inşa etmesi için üzerimize düşenleri yapmakla mükellefiz." diye konuştu.
 
Millî Eğitim Bakanlığının 20 yılda fiziki altyapı ve insan kaynağı açısından önemli bir noktaya geldiğini aktaran Tekin, dünya ortalamaları ve gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında altyapı itibarıyla Türkiye'nin iyi bir noktada olduğunu belirtti.
 
Ülkelerin demokratikleşme göstergeleri sıralanırken bütçe büyüklüklerine ve en büyük payın hangi kuruma aktarıldığına bakıldığını anlatan Tekin, "Bütçede MEB'in ve eğitim harcamalarının birinci sırada yer alması, Türkiye'nin demokratikleşme süreci açısından da önemli bir gösterge." ifadelerini kullandı.
 
Programın ardından Kurtulmuş ve Tekin, TBMM Şeref Merdivenleri'nde öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.