TBA'LARDA GÖREV YAPACAK ÖĞRETMENLER İÇİN EĞİTİM  
TBA'LARDA GÖREV YAPACAK ÖĞRETMENLER İÇİN EĞİTİM

TBA'LARDA GÖREV YAPACAK ÖĞRETMENLER İÇİN EĞİTİM

Tasarım-Beceri Atölyeleri'nde görev yapacak yönetici ve öğretmenlere yönelik olarak düzenlenen ikinci eğitim, 21-25 Ekim 2019 tarihleri arasında Afyonkarahisar'da gerçekleştirildi.

Çocukların duygu, düşünce ve eylem olarak bütünsel gelişimine hizmet etmek üzere hayata geçirilen Tasarım-Beceri Atölyeleri'nde görev yapacak öğretmenler için Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce ikinci kez öğretmen eğitimi düzenlendi. 
 
2023 Eğitim Vizyonunun en önemli hedeflerinden olan ve Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı liselerde Tasarım-Beceri Atölyeleri kurulması yoluyla; öğrencilere üretim kültürünü aşılamak, onların düşündüğünü hayata geçirebilen, yenilikçi, eleştirel düşünen ve problem çözebilen bireyler olarak yetiştirilmesini desteklemek amacıyla yapılan çalışmalar devam ediyor. 
 
Tasarım-Beceri Atölyelerinin kurulumuna yönelik küçük ölçekli pilot uygulama kapsamında 2019 yılı içerisinde Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı 28 okulda bilim ile kültür-sanat alanlarında iki atölyenin kurulumu gerçekleştirildi.
 
Bu çerçevede, söz konusu pilot okullarda görev yapan yönetici ve öğretmenlerin atölyelerin etkin kullanımı konusunda bilgi ve becerilerinin artırılması amacıyla,  "Tasarım-Beceri Atölyeleri II. Öğretmen ve Yönetici Eğitimi" 21-25 Ekim 2019 tarihleri arasında Afyonkarahisar ilinde düzenlendi. Birincisi 29 Nisan-3 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılan "Tasarım-Beceri Atölyeleri II. Öğretmen ve Yönetici Eğitimi"ne 28 pilot okuldan toplam 193 yönetici ve öğretmen katılım sağladı.
 
Beş gün süren eğitim kapsamında;  Tasarım Beceri Atölyelerinin felsefesi, amaçları, yapısı, tasarım odaklı düşünme, atölye güvenliği ve kullanımı konularında bilgilendirmelerin yanı sıra, alanında uzman eğitmen ve akademisyenlerin rehberliğinde temel elektronik ve arduino, robotik-kodlama,  3B tasarım ve üretim, ebru, hat, tezhip, linol baskı, ahşap, ses kayıt eğitimi, sinema ve fotoğrafçılık alanlarında uygulamalı atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.