Okuma yazma seferberliğine yoğun ilgi  
Okuma yazma seferberliğine yoğun ilgi

Okuma yazma seferberliğine yoğun ilgi

Diyarbakır’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında başarılı olan vatandaşlara sertifikaları verildi.    

Okuma yazma seferberliğine yoğun ilgi

Diyarbakır’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında başarılı olan vatandaşlara sertifikaları verildi. Diyarbakır’dan 71 bin 72 kişiye ulaşılarak rekor kırıldı.
 
Büyükşehir Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenen programa, Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cumali Demirtaş, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
 
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cumali Demirtaş burada yaptığı konuşmada, İslam’ın ilk emrinin oku olduğunu bunun ilahi bir emir olduğunu ama bazı vatandaşların hala okuryazar olmadığını söyledi. Demirtaş, “Bu seferberlikte Diyarbakır önemli bir rol oynamıştır. Bunun sonunu da getirsin inşallah. Okumayan bir kişi kör gibidir. Devam edecek olacak bu kampanyada üzerimize düşen görevi yapacağız, bu bizim görevimiz. Ancak vatandaşlardan da istediğimiz kampanyaya katılmaları ve yüzde 100’e taşımaları” diye konuştu.
 
Hedef yüzde 100 okuryazarlık
Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ise, ilim öğrenmenin yaşının da mekanının da zamanının da olmadığını söyledi. Gül, “Biz Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak her yaşta her yerde her zaman herkese eğitim verelim diyoruz. Türkiye genelinde okuma yazma seferberliğinde en yüksek katılım ile açık ara önde olarak birinci olan Diyarbakır, ilimizi kutluyoruz. Başlatmış olduğumuz bu kampanyada bizim hedefimiz okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın, sağlık ve yaşlılık gibi zorunlu sebepler hariç Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan hiçbir kimsenin okumaz yazmaz olmaması, herkesin okuryazar olmasıdır. İnşallah bir dahaki Diyarbakır programında şunu konuşalım, bir sonraki toplantıda, şu an için oran yüzde 66, bunu yüzde 100 yaptığımız zaman Diyarbakır’da okuryazar olmayan kimse kalmayacak” dedi.
 
Konuşmaların ardından başarılı olan kursiyerlere belgeleri verildi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.