Öğrencilerin millî ulaşım araçları tasarımı  
Öğrencilerin millî ulaşım araçları tasarımı

Öğrencilerin millî ulaşım araçları tasarımı

Millî Eğitim Bakanlığınca, ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen "Bir Düşün Sen" adlı yarışmada dereceye giren ve aralarında milli otomobilin de bulunduğu milli ulaşım teknolojilerine yönelik tasarımların yer aldığı sergi açıldı.

Öğrencilerin millî ulaşım araçları tasarımı

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce düzenlenen ve öğrencilerin milli otomobil, milli kara toplu taşıma ulaşım aracı, milli raylı taşıma ulaşım aracı, milli hava ulaşım aracı, milli deniz ulaşım aracı tasarımlarının yarıştığı yarışma sergisinin açılış töreni, Meyra Palace Otel´de yapıldı. 
 
Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, törendeki konuşmasında, öğrencilere, "Hayal kurmaktan, düşüncelerinizi açıklamaktan, hem sınıf ortamında hem okul ortamında asla çekinmeyiniz. Hayal kurun, hayal sizin önünüzü açacak." diye seslendi. Bir insanın hayatında karşılaşacağı en büyük mucizenin iyi bir öğretmen olduğuna işaret eden Büyük, "Bizim yarınlarımız sizsiniz öğrenciler. Yarınlarımızı resmeden de öğretmen arkadaşlarımız." ifadelerini kullandı.
 
Sergide, öğrencilerin yaşadıkları bölgedeki ulaşım sorunlarına çözüm getiren, var olan veya olmayan alternatif ulaşım araçları ve sistemleri ile toplu taşımaya yeni bakış açısı geliştiren milli ulaşım teknolojilerine yönelik çizdikleri tasarımlar sergileniyor.
 
Törende, öğrencilere ve danışman öğretmenlerine katılım sertifikası ile birlikte çeşitli hediyeler verildi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.