Hukuk eğitimi için yurt dışına gönderilen öğrenciler bilgilendirildi  
Hukuk eğitimi için yurt dışına gönderilen öğrenciler bilgilendirildi

Hukuk eğitimi için yurt dışına gönderilen öğrenciler bilgilendirildi

Millî Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğünce, hukuk alanında lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilen bursiyerleri bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Hukuk eğitimi için yurt dışına gönderilen öğrenciler bilgilendirildi

İstanbul’da düzenlenen toplantı, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Müsteşar Yardımcısı Ferda Yıldırım, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hasan Nuri Yaşar, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftci ve hukuk eğitimi için yurt dışına gönderilen hukuk öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilirdi.
 
"Nitelikli insan gücü yetiştirilmesi önem arz etmektedir"
Programın açılışında konuşan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Türkiye´nin geleceği için en önemli kaynağın iyi eğitime sahip nitelikli insan olduğunu vurguladı. Türkiye´nin 21. yüzyılın yükselen ülkesi olduğunu belirten Erdem, "Bu yüzyılda ülkelerin en önemli kaynağının donanımlı insan gücü olduğunu görmekteyiz. Teknolojinin gelecekte rekabet gücünü belirleyen en önemli unsur olduğunu bugünden bilirsek kaynaklarımızı bu bilinç ve akılcı programlarla eğitime yönlendirmenin en iyi yatırım olduğunu söyleyebiliriz. Bu sebeple gerek ülkemizin küresel güç olmak gerekse 2023, 2071 hedeflerine ulaşılabilmesi için bilimsel araştırma faaliyetlerinde nitelikli insan gücü yetiştirilmesi önem arz etmektedir." dedi. Eğitime ayrılan bütçenin artışı ile ilgili rakamlar vererek konuşmasına devam eden Erdem, "Hükümetimizin eğitime verdiği önem her geçen gün artmaktadır. Bu durum eğitime bütçeden ayrılan rakamlar ile görülmektedir. 2002´de 11 milyar lira olan Millî Eğitim bütçesi, 2018´de 134 milyar liradır. Bu rakam eğitimle ilgili diğer bakanlıklar ve hayırseverlerin katkılarıyla 150 milyar lirayı geçmektedir. AK Parti hükümetlerinden önce Milli Savunma birinci harcama kalemi iken bunu eğitime çevirerek vizyonunu göstermiş oldu. Bu vizyon hala da böyle devam ediyor." diye konuştu.
 
Orhan Erdem, 2002 yılında 76 olan üniversite sayısının 15 yeni üniversitenin kurulmasıyla 202´ye yükseldiğini belirtti. Millî Eğitim Bakanlığı ve YÖK aracılığıyla yurt dışına gönderilen öğrenciler için ayrılan bütçenin sürekli artırıldığını belirten Erdem, "2002´de 48 milyon lira ayrılırken bu yıl 400 milyon lira öğrencilerimize ayrılmış durumda." ifadelerini kullandı. Yurt dışında eğitime gönderilen öğrencilere seslenen Erdem, "Milletimizin sizden yüksek beklentisini karşılamalısınız. 80 milyonun vergileriyle yurt dışında eğitim aldığınızı hiç unutmamanızı ve eğitimlerinizi tamamlayarak ülkenize hizmet etmenizi bekliyoruz." diyerek konuşmasını tamamladı.
 
Yurt dışına hukuk eğitimi için gidecek öğrencilerin bilgilendirme toplantısının öğleden sonraki oturumunda Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin, "Yurt dışı eğitiminde tecrübe paylaşımı" konulu sunum gerçekleştirdi. Hukuk eğitimi için yurt dışına giden öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantısı, 27 Nisan´a kadar devam edecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.