FATİH Projesi ve EBA İzmir Kitap Fuarı´nda tanıtılıyor  
FATİH Projesi ve EBA İzmir Kitap Fuarı´nda tanıtılıyor

FATİH Projesi ve EBA İzmir Kitap Fuarı´nda tanıtılıyor


FATİH Projesi ve EBA İzmir Kitap Fuarı´nda tanıtılıyor

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce, Eğitimde FATİH Projesi ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) 23. İzmir Kitap Fuarı’nda tanıtılıyor. Fuarda öğrenci, öğretmen ve ziyaretçilere etkileşimli tahta ve tabletlerin sınıf içerisinde nasıl kullanıldığı örnek ders anlatımlarıyla sunuluyor. Stant içindeki kiosklar her yaş grubundan ziyaretçi tarafından büyük ilgi görüyor. Stantta Eğitimde FATİH Projesi ve Eğitim Bilişim Ağı’nı (EBA) tanıtan broşürlerle promosyon ürünlerinin dağıtımı yapılıyor. Standı ziyaret eden öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik bilgi yarışmaları düzenleniyor. Bilgi yarışmasını kazanan öğrencilere çeşitli hediyeler veriliyor.
 
MEB Kültür Yayınları YEĞİTEK standında
Fuarda ayrıca Eğitim Araçları ve Yayımlar Dairesi Başkanlığı tarafından “2023 Yayın Projesi” kapsamında yürütülen MEB Kültür Yayınları’ndan çıkan 64 farklı kitabın tanıtım ve satışı da yapılıyor. Yayınlar arasında uzun süredir baskısı bulunmayan Resimli Türk Edebiyatı Tarihi, Çocuk ve Gençlik Edebiyatına Giriş, Seçme Masallar, Nizami’nin Leyla ile Mecnun’u, Millî Eğitim Bakanlığının geçmişten günümüze yayımladığı eserlerin üç ciltlik bibliyografyası gibi eserlerle birlikte Millî Eğitim Bakanlığı Çocuk Kitapları da yer alıyor.
 
Bu yıl 470 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen İzmir Kitap Fuarı söyleşi, şiir dinletileri, panel ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 120 kültür etkinliğine ev sahipliği yapıyor.  Ayrıca pek çok yazar, şair ve bilim insanı dokuz gün boyunca okurlarıyla bir araya geliyor. Fuar, 22 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.