"ÇOCUKLARIMIZIN DAHA İYİ İMKANLARA KAVUŞMASI İÇİN..."  

"ÇOCUKLARIMIZIN DAHA İYİ İMKANLARA KAVUŞMASI İÇİN..."

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "İnşallah, bütün çocuklarımızın, ailelerimizin, vatandaşlarımızın daha iyi imkanlara kavuşması için hep beraber el birliğiyle elimizden geleni yapacağız.


Bakan Selçuk, Kırşehir’deki programı kapsamında ilk olarak Valiliği ziyaret etti. 

Kentin eğitim öğretim hayatı ile ilgili istişareler yapmak üzere Kırşehir´e geldiğini belirten Selçuk, "Bu bölgenin eğitim öğretim hayatı ile ilgili bazı istişareler için geldiğimiz Kırşehir´de buraları ziyaret etmek gerçekten mutluluk verici. Bugün Kırşehir´de ilgili yetkili bütün arkadaşlarımızla kamu sektörüyle, özel sektörle, üçüncü sektörlerle bir çok toplantı ve görüş alışverişinde bulunacağız. Kırşehir´in eğitim hayatının çok daha ilerlemesi ve burada eğitim kaynağının güçlenmesi için gereken her türlü tedbiri birlikte değerlendirip, alacağız. Çeşitli ziyaretlerimiz olacak. Bu ziyaretin çok verimli ve yararlı geçmesi için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Daha sonra Kırşehir Belediyesini ziyaret eden Bakan Selçuk, Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi´nde düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı´na katıldı.

Bakan Selçuk, daha sonra Ağalar Konağı´nda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. Kırşehir´de sivil toplum kuruluşları, iş insanları ve hayırseverlerlerin birlikte verdikleri böyle büyük bir fotoğrafı görmekten mutlu olduğunu ifade eden Selçuk, kentin eğitim seviyesini daha da ileriye götürmek için görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Kırşehir´in uluslararası seviyede büyük atılımlar yapacak bir şehir haline geldiğini vurgulayan Selçuk, şunları kaydetti: "İnşallah, bütün çocuklarımızın, ailelerimizin, vatandaşlarımızın daha iyi imkanlara kavuşması için hep beraber el birliğiyle elimizden geleni yapacağız. Önemli olan, yerel yönetimlerin güçlü olmasıdır. Seçim dönemindeyiz. İl ve ilçe belediyeleri güçlü olursa merkezi hükümetle de iş birliği olursa o zaman bütün verimlilik ortaya çıkar, çok kazançlı bir durum oluşur. Böyle düşünürsek ilçelerin ve ilin kazanılmış olması, merkezi hükümetle iş birliğinin olması, Kırşehir´in kalkınması açısından da çok hayati ve kritik bir önem taşır. Bizim burada yapacağımız çalışmalar, beraber yapacağımız değerlendirmeler inşallah burası için bir başarı hikayesi oluşturmak manasında güzel adımlara yol açacaktır."

Bakan Selçuk, daha sonra İl Millî Eğitim Müdürlüğüne geçerek, Sosyal Gelişme Merkezi Tasarım ve Beceri Atölyelerini inceledi. Atölyelerdeki çalışmalar hakkında öğretmen ve öğrencilerden bilgi alan Bakan Selçuk, "Ziya Öğretmen İle Eğitim Buluşmaları" programına katıldı.

Bakan Ziya Selçuk, daha sonra Kırşehir Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Kendisini müzik dinletisiyle karşılayan öğrencilerle sıraya girerek tabldot yemeğini alan Selçuk, öğrencilerle sohbet etti, görüş ve önerilerini dinledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.