Bakan Yılmaz, Hakkâri’de eğitim değerlendirme toplantısına katıldı  
Bakan Yılmaz, Hakkâri’de eğitim değerlendirme toplantısına katıldı

Bakan Yılmaz, Hakkâri’de eğitim değerlendirme toplantısına katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Kaliteli ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlayan bir eğitimi Türkiye´nin dört bir yanına yaygınlaştırmak istiyoruz." dedi.

Bakan Yılmaz, Hakkâri’de eğitim değerlendirme toplantısına katıldı

Çeşitli ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Hakkari´ye gelen Bakan Yılmaz, Vali Cüneyit Orhan Toprak´ı makamında ziyaret ederek, eğitim değerlendirme toplantısına katıldı. Bakan Yılmaz, yaptığı konuşmada, bakanlık bürokratlarıyla bugün Hakkari´ye geldiklerini, Hakkari´nin eğitimle ilgili sıkıntılarını yerinde konuşmak, dinlemek ve gidermek istediklerini söyledi.

 

"Hakkari´ye 422 milyon lira yatırım yapıldı"

Hakkari´ye hükümetleri döneminde 422 milyon liranın üzerinde yatırımın gerçekleştirildiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti: "Derslik başına düşen öğrenci sayısı kriteri, gelen hizmetleri göstermesi bakımından uygundur. Burada bir sunum yapıldı. İstisnai ve olağan üstü şartların dışında genelde ilk okullarda derslik başına düşen öğrenci sayısı 22, ortaokulda 37, lisede de 32 olduğu söylendi. Bizim proje okulları yönetmeliği var. Burada derslik başına düşen öğrenci sayısının 30 olması ideal rakam olarak öngörülmüştür. Hakkari´de bu rakamlarda iyiyiz, diğerlerinde de biraz daha yatırımın yapılması lazım. Ama şu anda devam eden yatırımlarımız var." Bakan Yılmaz, Hakkari´de 2017´de 11 yatırımın tamamlandığını ve toplamda 91 dersliğin kente kazandırıldığını ifade ederek, bu okulların bir kısmında eğitimin başladığını, kalan dersliklerin de ikinci dönemde açılacağını bildirdi. Şu anda 139 milyon liralık 28 proje yatırımının devam ettiğini ve tamamlandığında 321 dersliğin daha kazandırılacağına dikkati çeken Yılmaz, tüm yatırımlar tamamlandığı zaman Hakkari´nin her alanda Türkiye ortalamasının altına ineceğini aktardı. 

 

"Fırsat eşitliğini yaygınlaştırmak istiyoruz"

Bakan Yılmaz, Hakkari´de 76 bin 800 öğrencinin bulunduğunu, bu rakamın kent nüfusundaki 4 kişiden birinin öğrenci olduğu anlamına geldiğine dikkati çekerek, şunları ifade etti: "Derslik sayısı 2002´de bin 148 iken şimdi 2 bin 431 dersliğimiz var. Ancak her gün yeni bir okul inşasıyla bu derslik sayıları artıyor. Öğretmen sayısı önemli. 2002´de bin 553 öğretmen varken şimdi 3 bin 479´a çıktı. Sadece iki yılda buraya gönderdiğimiz öğretmen sayısı binin üzerindedir. Sadece iki yılda. Önümüzdeki dönemde de Hakkari´nin öğretmen sorunu kalmayacak. Buradan da tıp fakültesini, mühendislik, hukuk fakültelerini kazananlar var. Kaliteli ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlayan bir eğitimi Türkiye´nin dört bir yanına yaygınlaştırmak istiyoruz. Sadece Hakkari´de değil, Mardin´e de, Bitlis´e de, Iğdır´a da Kars´a da Türkiye´nin dört bir yanındaki insanlara bu eğitimi sağlamaya çalışıyoruz."

 

"Türkiye barış ve huzur adası gibi"

Bu anlamda çok büyük mesafe aldıklarını ve gelecek yıllarda yapacakları yatırımlarla eksiklikleri gidereceklerini değinen Yılmaz, şunları kaydetti: "Allah birliğimizi, dirliğimizi daim etsin. Ülkemize barış, huzur, kardeşlik versin, bunu güçlendirsin. Bu coğrafyada her yerde bir sıkıntı var. Hemen hemen sıkıntılı ülkeler arasında bir barış, huzur adası gibi duran yer Türkiye. Ülkemizin, bulunduğumuz yerin kıymetini bileceğiz. Birliğimizi, dirliğimiz daim ettirirsek, halkın gönlünü kazanmak için gayretlerimizi bir kat daha arttırırsak Hakkari´nin de Türkiye´nin de yarını, gelecek yılı ve geleceği kesinlikle bundan öncekinden çok daha iyi olacaktır." 

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.