Bakan Yardımcısı Erdem, 4. Bilim ve Fikir Festivali ödül törenine katıldı  
Bakan Yardımcısı Erdem, 4. Bilim ve Fikir Festivali ödül törenine katıldı

Bakan Yardımcısı Erdem, 4. Bilim ve Fikir Festivali ödül törenine katıldı

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Üsküdar Üniversitesinin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle liselere yönelik düzenlediği "4. Bilim ve Fikir Festivali"nin final etkinliği ve ödül törenine katıldı.  

Bakan Yardımcısı Erdem, 4. Bilim ve Fikir Festivali ödül törenine katıldı

 

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, kadim medeniyet şehri İstanbul´da dört bir yandan gelen bilim ve kültür insanlarından oluşan böyle muhteşem bir topluluk karşısında bulunmanın kendisi için ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti. Erdem, "Başta, katılmaktan onur duyduğum bu festival olmak üzere, bilim ve sanat konulu etkinlikler, bilime ülkemizden nice bilim ve ilim insanları, edipler, arifler, aydınlar ve entelektüeller kazandırma süreci bakımından değerlidir. O bakımdan festivalin ülkemiz, dünya insanlık ve bilim hayatına hayırlı olmasını temenni ederim. Festival programını inceledim. Sosyal bilimlerden fen bilimlerine, kültür tarihinden sosyal tarihe, edebiyattan çağdaş etik tartışmalarına değin pek çok değerli sunumun bulunduğunu gördüm. Şuna inanıyorum ki; bu festival sayesinde nice gencimizin ufku açıldı, araştırma, tasarlama ve icat şevki tatlandı." dedi.


"Gençlerimize imkan verildiğinde, başaramayacakları hiçbir engel yoktur”

Erdem, Bakanlık olarak bilim merkezlerinde öğrencilerin yeteneklerine göre ayrılması adına birçok projeyi yürüttüklerini belirterek, "Zaten gençlerimize imkan verildiğinde, insanımızın önünü açtığımızda, aşamayacakları, başaramayacakları hiçbir engel yoktur, olamaz. İnsan, hayalleri ve umutlarıyla var olur. Bakanlık olarak bilim merkezlerimizde öğrencilerimizin yeteneklerine göre ayrışması adına birçok projeyi yürütüyoruz. Bu konuda üniversitelerimizin, farklı derneklerin de çalışmaları var. Bunlardan en önemlisi tabii ki, Üsküdar Üniversitemizin bu yıl dördüncüsünü yaptığı bu projedir. Geçmişte ´icat çıkarma´ diye itelenerek, köklerimizin unutturulduğu, büyük alimlerin geçmişteki ilme yön çizen büyüklerimizin unutturulup icat çıkarmayan dönemden icat çıkarma adına, yönlendirme ve güzel bir proje ile karşı karşıyayız. Bu proje önümüzdeki yıllarda inşallah artarak devam eder. Köklerimize uygun değerlerimizle insanlığa, dünyaya, ülkemize ve İslam alemine faydalı ilim adamları çıkarırız. Bu milletin ilim ve bilim adamları insanlığa zarar verecek hiçbir icatta bulunmamışlar. İnşallah böyle de devam edecek." dedi.

 

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.