BAKAN SELÇUK, BULGAR MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ  
BAKAN SELÇUK, BULGAR MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

BAKAN SELÇUK, BULGAR MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bulgaristan Eğitim ve Bilim Bakanı Krasimir Valchev ile görüştü.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi" dolayısıyla Türkiye´ye resmi ziyaret gerçekleştiren Valchev ile bir araya geldi. Türkiye ile Bulgaristan arasında eğitim, bilim ve teknoloji başta olmak üzere birçok alanda iş birliği için imkanlar olduğunu belirten Bakan Selçuk, "Ülkeler arasında eğitim alanıyla ilgili konuları yasal zemine taşıyacak bir eğitim iş birliği anlaşması imzalamayı arzu ediyoruz. Çocuklara daha iyi eğitim imkanı sunabilmek için yakın ilişkiler içinde çalışmaya hazırız." değerlendirmesinde bulundu. Selçuk, FETÖ ile mücadelede verdikleri destek için Bulgaristan´a teşekkür ederek, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) faaliyetlerine izin verilmesi hususunda yardımlarını beklediğini dile getirdi.
 
Valchev de Türkiye´de kendisine gösterilen misafirperverlik için teşekkür ederek, "Uluslararası FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi"ne katılmaktan ve Bakan Selçuk ile görüşmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Türkiye ile Bulgaristan arasında birçok alandaki iş birliğinin, eğitimde de geliştirilebileceğini kaydeden Valchev, gündemlerindeki konuları gelecek günlerde iş birlikleri çerçevesinde ele alacaklarını bildirdi.
 
Görüşmenin sonunda iki bakan birbirlerine hediye takdim etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.