BAKAN ÖZER: BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE SÜRECİ YÖNETECEĞİZ  
BAKAN ÖZER: BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE SÜRECİ YÖNETECEĞİZ

BAKAN ÖZER: BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE SÜRECİ YÖNETECEĞİZ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Malatya'daki arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Özer; AFAD, diğer bakanlıklar, valiliklerin arama kurtarma ekipleri ve çevre illerden gelen destek ekiplerinin tamamının tüm afet bölgesinde aktif olarak çalıştığı bilgisini vererek "İnşallah, birlik beraberlik içinde bu süreçleri yöneteceğiz. Dün akşam itibarıyla çok sayıda vatandaşımızı Malatya'da enkaz altından kurtardık. Bunlar bize güç veriyor. Bu zamanlar, birlik beraberlik zamanı. 7/24 burada çalışan vatandaşlarımızın, çalışanların motivasyonunu kıracak şeylere yer verilmemeli. Onları daha cesaretlendirecek zaman..." dedi. 
 
Fransız Charlie Hebdo dergisinin yıkılan binaları çizerek "Tankla girmemize gerek kalmadı." yazdığı karikatürünün alçak bir söylem olduğu ve birlik ve beraberlik konusundaki motivasyonlarını artırdığının altını çizen Özer, "Sahada vatandaşımızla el ele vererek valilerimizle, belediye başkanlarımızla tüm birimlerimizle birlikte, inşallah, çok kısa sürede bu süreçleri atlatacağız. Hasarlı, yıkılan binalarla ilgili de bakanlıklarımız, hükûmetimiz her türlü desteği verecek. Sayın Cumhurbaşkanımız olayın başından itibaren tüm bakanlarımızı sahaya gönderdi. AFAD Başkanlığı, Fuat Oktay Başkanımızın başkanlığında süreçleri koordine ediyor. Sürekli iletişim hâlindeyiz. Zamanla yarışıyoruz. İnşallah, her geçen dakika kurtarılan vatandaşlarımızla, sağlığına kavuşan, ailelerine kavuşan vatandaşlarımızla tüm Türkiye'ye moral motivasyon destek vereceğiz. O haberleri paylaşacağız." ifadelerini kullandı. 
 
Malatya'da arama kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılan tüm yetkililere ve vatandaşlara teşekkür eden Mahmut Özer, kentin ihtiyaçlarının sorulması üzerine şu an çadırların kurulduğunu, bu konuda ihtiyaç olmadığını su, bebek bezi, kadın hijyeni malzemelerinin ihtiyaç olduğunu belirtti. 
 
Özer, bugün 220 tırın ulaştığını ifade etti. Tırların tasnif için üniversitedeki toplama alanı ve birinci organize sanayi bölgesi alanına yönlendirildiğini kaydeden Bakan Özer, "Vatandaşlarımız Malatya'ya yardım etmek istedikleri zaman zaten mümkünse valiliklerle, o ilin valilikleriyle koordine olsunlar. Valiliklerimiz, bizi arıyor. Eksiklik ihtiyacı hissediliyorsa malzemeyle ilgili biz valilerimize söylüyoruz." diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.